• „Kto to spieva, čo to vonia?“

          • Z UČENIA ZÁŽITOK. POMÁHAJÚ NÁM PRI TOM  ŽIVÉ VTÁČIKY I RASTLINKY V NOVOM  AREÁLI. 

             

            Deti z našej materskej školy sa vzdelávajú skutočne kreatívnym spôsobom. Držíme sa hesla - radšej stokrát vidieť, ako raz počuť, v čom nám napomáha nedávno zrealizovaný zaujímavý projekt s názvom „Kto to spieva, čo to vonia?“

            O ČO IDE?

            V rámci uvedeného projektu bol v priestore školského dvora vybudovaný areál pre spevavé vtáctvo a liečivé rastliny, ktorý našim najmenším otvoril nové obzory v oblasti učenia. Deti ho aktívne využívajú najmä pre ich rozvoj v sociálnej oblasti či oblasti ochrany a tvorby životného prostredia. V rámci výchovno-vzdelávacieho procesu majú zase možnosť formou zážitkového učenia poznávať, pozorovať a oboznamovať sa so starostlivosťou o spevavé vtáctvo. Naše deti sa tiež učia správne starať o liečivé rastlinky, ich sušenie a využitie napríklad na prípravu čerstvých nápojov, zber a následné sušenie, zhotovenie herbárov, výrobu čajov a bylinkových vrecúšok.

            Navyše, príjemný úžitok z nového areálu majú aj obyvatelia žijúci v blízkosti škôlky, ktorí môžu operencov i rastúce rastlinky pozorovať priamo z vlastnej obývačky.

            Projekt sme realizovali z výzvy BSK na podporu životného prostredia a rozvoja vidieka 2022 (Oblasť: Environmentálna výchova, vzdelávanie a osveta)

            Ďakujeme všetkým partnerom, ktorí projekt spolufinancovali: 

            - Bratislavský samosprávny kraj

            - Mestská časť Bratislava Petržalka

            - Rodičovské združenie pri MŠ Lachova 31